Kotouttamisohjaaja

Vastaamme Joensuun kaupungin maahanmuuttajapalveluissa asiakkaiden ohjaus- ja neuvontapalveluista, kotoutumisen palvelutarpeen arvioista, kaupungin kotoutumissuunnitelmista sekä pakolaisten kuntavastaanotosta. Lisäksi tuemme alueen toimijoita maahanmuutto- ja kotouttamisasioissa. Maahanmuuttajapalvelujen tarjoamalla ohjauksella pyrimme siihen, että uudet kuntalaiset löytävät paikkansa suomalaisessa yhteiskunnassa ja Joensuussa mahdollisimman nopeasti.

Joensuun kaupunki hakee kotouttamisohjaajaa määräaikaiseen työsuhteeseen 31.12.2019 saakka.

Kotouttamisohjaajan työ keskittyy pakolaisten vastaanottoon liittyviin tehtäviin sekä maahanmuuttajapalveluiden tekemään alkuvaiheen kotouttamistyöhön. Työhön sisältyy pakolaisten vastaanoton valmistelut ja vastaanotto. Tämän lisäksi ohjaaja vastaa tähän liittyvästä ohjaus- ja neuvontatyöstä. Ohjaajan vastuulla on myös asiakkaiden pitkäjänteinen kotouttamistyö Joensuun kaupungin kotouttamistyön mallin mukaisesti.

Kelpoisuusvaatimuksena tehtävään on soveltuva korkeakoulututkinto. Arvostamme aikaisempaa kokemusta maahanmuuttajatyöstä. Olet etsimämme henkilö, jos:
- haluat edistää tekemälläsi työllä yhdessä tiimisi kanssa pakolaisasiakkaiden kotoutumista Joensuuhun
- nautit nopeatempoisesta ja vaativasta työstä, jonka sisältö on vaihteleva – et hätkähdä pienestä, vaan nautit haasteista ja ongelmanratkaisusta
- pystyt itsenäiseen työskentelyyn ja olet oma-aloitteinen, osaat kuitenkin toimia myös tiimissä
- olet joustava ja ongelmanratkaisukykyinen
- sinulla on hyvät vuorovaikutustaidot ja positiivinen työote
- tunnet Joensuun alueen keskeiset kotouttamistyön toimijat ja suomalaisen palvelujärjestelmän

Lisäksi katsomme eduksesi, jos:
- sinulla on perhetyön osaamista
- sinulla on kriisi- ja traumatyön osaamista
- sinulla on laaja-alainen työkokemus
- sinulla on paikallisia verkostoja

Kielitaitovaatimuksena on erinomainen suomen kielen taito sekä kiitettävä englannin kielen taito. Päivittäisiä työtehtäviä tehdään suomeksi, englanniksi ja tulkkivälitteisesti.

Palkkaus KVTES:n mukaan.

Ajokortti ja oman auton käyttömahdollisuus ovat välttämättömiä tehtävän hoitamiseksi.

Tehtävän aloittamisajankohta on 29.7.2019 tai sopimuksen mukaan, viimeistään elokuun alkupuolella. 

Haastattelut tehdään 3.-4.7.2019.

Hakuaika päättyy 27.6.2019 klo 15:00.

Tehtävää haetaan sähköisesti Joensuun kaupungin verkkosivuilla osoitteessa: www.joensuu.fi/rekrytointi, josta löytyy myös täydellinen hakuilmoitus ja sähköinen hakemuslomake.

Lisätietoja tehtävästä antaa vs. kotouttamispäällikkö Mia Sevonius-Male, puh. 050 413 3235 18.6.2019 klo 9-11 ja 24.6.2019 klo 12-14. 

Hakuaika alkaa: 12.06.2019 11:00Hakuaika päättyy: 27.06.2019 15:00